اولین مطلب اینترنت رو ساده ترین اونها انتخاب کردیم، برای حتی یک نفری که شاید بلد نباشه. ولی آیا دیگران هم لیستی رو که پر می کنند واقعاً می شناسند یا اینکه فقط پر می کنند ؟!!
بعد از وب و شاید به موازات آن بیشترین استفاده از اینترنت مربوط به پست الکترونیک یا E-mail است. هر روز در سراسر دنیا میلیونها نامه الکترونیکی رد و بدل میشه که به روشی مثل پست معمولی برای ارسال همه گونه محموله الکترونیکی مانند عکس و فیلم و صوت و ... اختصاص یافته است.
شما برای ارتباط الکترونیکی نیاز به یک آدرس الکترونیکی دارید. اگه تا به حال موفق به ساخت ایمیل نشده اید، می تونید با فراگیری مطالب زیر برای خودتون ایمیل بسازید. برای اینکار اولین قدم وارد شدن به یکی از سایت هایی است که ایجاد صندوق پستی در اونها رایگان است. شکی نیست که یاهو بهترین انتخاب خواهد بود. خوب حالا وارد سایت یاهو شوید و در صفحه اصلی یاهو روی Sign up کلیک کنید. بعد از چند ثانیه فرمی رو خواهید دید که با پر کردن آن شما صاحب یک صندوق پست الکترونیک خواهید شد.
در این فرم فیلد های متعددی قرار داره که پر کردن بعضی از اونها الزامی است. اونها رو می تونید به وسیله ستاره نارنجی رنگ کوچکی که کنار اسمشون هست بشناسید. اولین قسمت مخصوص وارد کردن مشخصات کسی است که درخواست اشتراک ایمیل دارد. به خاطر داشته باشید، حتما لازم نیست که مشخصات واقعی خودتون رو در فرم وارد کنید و می توانید از نام مستعار استفاده کنید. وقتی شما برای کسی ایمیل میزنید، اسم و فامیلی که در این قسمت وارد کرده اید برای طرف مقابل ارسال میشه. در قسمت First name اسم کوچک و در قسمت Last name فامیلی رو وارد کنید. کادر Preferred content رو بهتره که بدون تغییر بگذارید. جهت اطلاع می گم که سایت یاهو با توجه به ملیتی که در این قسمت انتخاب کرده اید، محیط کارتون رو تنظیم می کنه و حتی ممکنه که در ساختار آدرس ایمیلتون هم تاثیر بگذاره و به چیزی غیر از @yahoo.com ختم بشه. در کادر Gender باید جنسیت خود رو اعلام کنید. اگه خانم هستید، Female و اگه آقا Male رو انتخاب کنید. رسیدیم به مهمترین قسمت یعنی انتخاب ID.
ID شما میتونه هر ترکیبی از حروف a-z و اعداد 0-9 به علاوه خط زیر ( _ ) و یک نقطه باشه. تنها شرط اینه که قبلا کس دیگه ای این آی دی رو انتخاب نکرده باشه. آی دی مورد نظرتون رو در کادر Yahoo ID وارد کنید و برای اینکه مطلع بشید کس دیگه ای قبلا اون رو انتخاب کرده یا نه روی کلید Check Availability of This ID کلیک کنید. نتیجه در پنجره کوچکی به شما اعلام میشه.
سپس باید یک رمز ورود انتخاب و در کادر Password وارد کنید. این رمز حتما باید حداقل شش کاراکتر یا بیشتر باشه که از هر ترکیبی میتونید استفاده کنید. در قسمت Re-type password رمز ورود رو مجددا تکرار کنید.
حالا اگه کسی این رمز رو فراموش کنه چه باید کرد؟
قسمت بعدی فرم برای این جور مواقع در نظر گرفته شده است. شما در لیست پایین افتادنی Security question سوالی رو انتخاب می کنید و در قسمت Your answer جواب اون رو داخل کادر تایپ می کنید. دقت کنید که جوابتان باید حداقل چهار حرف یا بیشتر باشد، راحت برای به خاطر سپردن و سخت برای حدس زدن توسط دیگران. در ادامه و در قسمت Birthday تاریخ تولدتون رو ( البته به میلادی ) وارد می کنید. از منوی پایین افتادنی ماه مورد نظر رو انتخاب کنید، در کادر وسط روز و در کادر کناری سال رو وارد کنید.
در قسمت ZIP/Postal code باید کد پستی رو وارد کنید که یه عدد 5 رقمی به دلخواه خودتون کافیه. مثلا عدد 95505 رو وارد کنید. در کادر Alternate Email می تونید یه آدرس ایمیل یدکی که از قبل دارید رو وارد کنید. یاهو از این آدرس در مواقع خاص مثل درخواست رمز ورود جدید و یا فرستادن اطلاعاتی در مورد اشتراک شما استفاده خواهد کرد.
در قسمت پایین فرم کادرEnter the code shown قرار گرفته که زیر اون چند کاراکتر به صورت نامرتب نوشته شده است. شما باید این کاراکتر ها رو داخل کادر به درستی تایپ کنید. در واقع این کاراکتر ها تصاویری تصادفی هستند که یاهو به دلیل جلوگیری از ثبت اتوماتیک آی دی ها توسط برنامه های مخرب و ویروس ها ایجاد میکنه.
آخرین مرحله کار، آگاهی از ضوابط استفاده ار این سرویس است که با کلیک روی دکمه ی I Agree موافقت خودتون رو با اون باید اعلام کنید. بعد از آن سایت فرم شما رو چک می کنه و اگه مشکل خاصی وجود نداشته باشه یک پیام خوش آمد گویی دریافت خواهید کرد. حالا شما صاحب یک صندوق پست الکترونیک به آدرس ID@yahoo.com هستید. مثلا اگر ID شما qomelecom_weblog باشه ایمیل شما به این صورت خواهد بود : qomelecom_weblog@yahoo.com
-----------------------------------------------------------------------
لینک شماره 5 : http://tinyurl.com
حتما بارها براتون اتفاق افتاده که دنبال یه مطلبی توی سایت بزرگی گشتید و وقتی که مطلب مورد نظر خودتون رو پیدا کردید و خواستید آدرس اون صفحه رو بنویسید با یه آدرس 6 متری مواجه شدید طبیعیه که اون آدرس رو نه میشه حفظش کرد نه به دوستی معرفی کرد . سایت فوق دقیقا راه حل این مشکله در صفحه اول سایت شما آدرس وبی مورد نظرتون رو کپی میکنید بعدش این سایت به جای اون آدرس فوق العاده بلند یک آدرس کوچک به شما میده که به همون صفحه رجوع میکنه.
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان